ROBOPOT

menú

 


      

pla                               v3

 

Robopot és un cotxe robot construït bàsicament amb la llauna dels pots de conserva, per la seua facilitat en conformar-la, trepar-la i soldar-la amb estany,a més dels operadors bàsics que podem trobar en qualsevol aula-taller de Tecnologia, (motors, engranatges, fi de cursa, politges, ...)

La construcció de robopot requereix diferents fases, que poden arribar a ser totalment independents, les anomenem mòduls. Podem fer ús dels diferents mòduls en funció de les característiques dels alumnes, del seu nivell curricular i de les condicions de l’aula.

Així, per exemple, podem fer servir un mòdul, el de construccions, en tercer, i governar el cotxe amb un comandament (avant i arrere) i acabar-lo de fer en quart. O també podríem utilitzar tots els mòduls a quart, adaptant-se prou bé al desenvolupament del currículum.

En aquesta pàgina web trobareu els materials suficients per poder construir diferents models, fabricar les plaques de control i programar els pics que finalment controlaran el cotxe robot.

Els materials que a continuació presentem són fruit de més d’un any fent proves amb diferents models de cotxes robots, i d’un parell més controlant diferents projectes amb els pics (de la família PICAXE). Tota aquesta experiència és la que hem volgut arreplegar ací.

Hem utilitzat per fer diverses presentacions i dibuixos el programa Sketchup de Google, que podeu descarregar-lo gratuïtament de la xarxa.

Volem aclarir que algunes de les explicacions que podem deixar de fer, son part del currículum i es suposa que ja han sigut tractades anteriorment amb els alumnes (conceptes bàsics d’electricitat, electrònica, plaques de circuit imprès,..)

Pel que fa a la programació dels pics, PICAXE, podeu vore l’enllaç http://tecnotec.es on hi ha un apartat exclusivament dedicat al tractament d’aquestos processadors.

Finalment aclarir que hem posat en marxa un curs en la plataforma Moodle, que serveix de referència i avaluació en l’aprenentatge de la programació dels microprocessadors pic PICAXE: http://tecnotec.es/moodle i dintre del curs PICAXE09. Podeu entrar amb el nom d’usuari i contrasenya : tecnopego , tecnopego

seguir la línea                                  eixir del cercle

línea                                           cercle

Funcionament del robot "pla":

línea                                          cercle

pla línea                                  pla cercle